lekvár, szilvalekvár, valódi, természetes, hagyományos, gyümölcs, Fruit de Bereg, egészség, ínyenc, natúr, házi, beregi, szatmár-beregi, szatmári szilvalekvár, szatmár-beregi szilvalekvár, beregi szilvalekvár,   beregi lekvár, valóban gyümölcs, baracklekvár, almalekvár, szederlekvár, meggylekvár, csipkebogyólekvár, somlekvár, lekvárfőzés, recept, szilva, barack, alma, szeder, meggy, csipkebogyó, som, méz,  akácméz, dió, dióbél, aszalt gyümölcs, cukormentes, cukrot nem tartalmaz, tartósítószer-mentes, tartósítószert nem tartalmaz, adalékmentes, adalékanyagot nem tartalmaz, gyümölcstartalom,  Vásárosnamény lekvár, Gergelyiugornya lekvár, naményi lekvár, receptek, gasztronómia, kulináris, sütés, főzés, sütés-főzés, gyümölcslekvár, üstben főtt szilvalekvár, egészséges, házi lekvár,   sárgabaracklekvár, kajszi, kajszibarack, kajszibaracklekvár, fahéjas almalekvár, feketeszeder, fűszeres meggylekvár, rumos-fűszeres meggylekvár, hecsedli, hecsedlilekvár, lekvár receptek, nemtudom szilva,  besztercei szilva, sárgabarack, hozzáadott cukrot nem tartalmaz, lekvár cukor nélkül, cukor nélküli lekvár  Valóban gyümölcs! Receptek Fruit de Bereg lekvárokkal SZILVALEKVÁROS DERELYE  Hozzávalók: 0.5 kg liszt, 2 tojás, 3 evőkanál olaj, 30 dkg szilvalekvár, 10 dkg  zsemlemorzsa, 5 dkg porcukor, fahéj, só  Elkészítés: A lisztből és a tojásokból levestésztát gyúrunk, majd nagyon vékonyra nyújtjuk.  Az egyik felére a szilvalekvárból kanál és kés segítségével mogyorónyi kupacokat adagolunk,  egymástól 4-5 centi távolságra. Gyorsan dolgozunk vele, hogy a tészta meg ne szikkadjon, és  jól tapadjon. Ha mégsem elég jól tapad, a lekvárkupacok közti csíkokat tojásfehérjével  megkenjük, és csak ezután borítjuk rá a kinyújtott tészta másik felét. A kupacok között jól  lenyomkodjuk a tésztát, majd derelyevágóval egyenlő nagyságú négyszögeket vágunk, melyek  mindegyikének közepében lekvár van. Az így kapott kis "tasakokat" enyhén sós vízben  megfőzzük (valamivel tovább, mint a levestésztát vagy a köretnek szánt tésztákat). Közben az  olajban aranysárgára pirítjuk a zsemlemorzsát, és a leszűrt derelyét ebbe keverjük bele  óvatosan, hogy ne törjön. Tálaláskor meghintjük fahéjas porcukorral.  Hungaro-Jam Kft. Minden jog fenntartva Oldaltérkép