lekvár, szilvalekvár, valódi, természetes, hagyományos, gyümölcs, Fruit de Bereg, egészség, ínyenc, natúr, házi, beregi, szatmár-beregi, szatmári szilvalekvár, szatmár-beregi szilvalekvár, beregi szilvalekvár,
beregi lekvár, valóban gyümölcs, baracklekvár, almalekvár, szederlekvár, meggylekvár, csipkebogyólekvár, somlekvár, lekvárfőzés, recept, szilva, barack, alma, szeder, meggy, csipkebogyó, som, méz,
akácméz, dió, dióbél, aszalt gyümölcs, cukormentes, cukrot nem tartalmaz, tartósítószer-mentes, tartósítószert nem tartalmaz, adalékmentes, adalékanyagot nem tartalmaz, gyümölcstartalom,
Vásárosnamény lekvár, Gergelyiugornya lekvár, naményi lekvár, receptek, gasztronómia, kulináris, sütés, főzés, sütés-főzés, gyümölcslekvár, üstben főtt szilvalekvár, egészséges, házi lekvár,
sárgabaracklekvár, kajszi, kajszibarack, kajszibaracklekvár, fahéjas almalekvár, feketeszeder, fűszeres meggylekvár, rumos-fűszeres meggylekvár, hecsedli, hecsedlilekvár, lekvár receptek, nemtudom szilva,
besztercei szilva, sárgabarack, hozzáadott cukrot nem tartalmaz, lekvár cukor nélkül, cukor nélküli lekvár
Valóban gyümölcs!
MOCSKOSTÉSZTA
Hozzávalók: 0.5 kg száraztészta (széles metélt, fodros nagykocka), 40-50 dkg szilvalekvár,
3-4 evőkanál darált dió, olaj, vaj vagy margarin, só, porcukor
Elkészítés: A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, még forrón összekeverjük a
szilvalekvárral. Egy nagy méretű tepsit olajjal, vajjal vagy margarinnal kikenünk, beleöntjük a
már "mocskos" tésztát, nem túl vastagon, mert akkor kevésbé tud megpirulni. A tetejét
bőségesen meghintjük a cukrozott darált dióval, és sütőben 20-30 percig pirítjuk. Tálaláskor
ízlés szerint megszórjuk porcukorral.
Hungaro-Jam Kft. Minden jog fenntartva
Oldaltérkép