lekvár, szilvalekvár, valódi, természetes, hagyományos, gyümölcs, Fruit de Bereg, egészség, ínyenc, natúr, házi, beregi, szatmár-beregi, szatmári szilvalekvár, szatmár-beregi szilvalekvár, beregi szilvalekvár,
beregi lekvár, valóban gyümölcs, baracklekvár, almalekvár, szederlekvár, meggylekvár, csipkebogyólekvár, somlekvár, lekvárfőzés, recept, szilva, barack, alma, szeder, meggy, csipkebogyó, som, méz,
akácméz, dió, dióbél, aszalt gyümölcs, cukormentes, cukrot nem tartalmaz, tartósítószer-mentes, tartósítószert nem tartalmaz, adalékmentes, adalékanyagot nem tartalmaz, gyümölcstartalom,
Vásárosnamény lekvár, Gergelyiugornya lekvár, naményi lekvár, receptek, gasztronómia, kulináris, sütés, főzés, sütés-főzés, gyümölcslekvár, üstben főtt szilvalekvár, egészséges, házi lekvár,
sárgabaracklekvár, kajszi, kajszibarack, kajszibaracklekvár, fahéjas almalekvár, feketeszeder, fűszeres meggylekvár, rumos-fűszeres meggylekvár, hecsedli, hecsedlilekvár, lekvár receptek, nemtudom szilva,
besztercei szilva, sárgabarack, hozzáadott cukrot nem tartalmaz, lekvár cukor nélkül, cukor nélküli lekvár
Valóban gyümölcs!
TEPERTŐS POGÁCSA ÉS SZILVALEKVÁROS BUKTA
Hozzávalók: 0.5 kg liszt, 35 dkg darált tepertő, 3 dkg élesztő, 2-3 dl tej, 1 tojás, 1 teáskanál
cukor, só
Elkészítés: Az élesztőt 1 dl langyos tejben a cukorral megfuttatjuk, majd a liszthez öntjük.
Hozzátesszük a tojást, majd összegyúrjuk annyi langyos tejjel, amennyit a liszt felvesz.
Hozzákeverjük a darált tepertőt és a sót, majd egyenletesre gyúrjuk. Tálban, lefedve, meleg
helyen 40-60 percig kelesztjük. Amikor megkelt, egy részét ujjnyi vékonyra nyújtjuk és
pogácsákat szaggatunk belőle, melyek tetejét késsel rácsszerűen bevagdossuk. A tészta másik
részéből készül a szilvalekváros bukta. A fél centisre kinyújtott tésztát kb. 8x8 centis
négyzetekre vágjuk, melyek közepébe szilvalekvárt adagolunk. Félbehajtva és lenyomkodva a
széleket buktát formázunk vagy a sarkától indulva kifliket csavarunk belőlük. A pogácsák és a
bukták vagy kiflik tetejét megkenjük tojással, majd kivajazott tepsiben, magas hőmérsékleten
pirosra sütjük.
Hungaro-Jam Kft. Minden jog fenntartva
Oldaltérkép