lekvár, szilvalekvár, valódi, természetes, hagyományos, gyümölcs, Fruit de Bereg, egészség, ínyenc, natúr, házi, beregi, szatmár-beregi, szatmári szilvalekvár, szatmár-beregi szilvalekvár, beregi szilvalekvár,   beregi lekvár, valóban gyümölcs, baracklekvár, almalekvár, szederlekvár, meggylekvár, csipkebogyólekvár, somlekvár, lekvárfőzés, recept, szilva, barack, alma, szeder, meggy, csipkebogyó, som, méz,  akácméz, dió, dióbél, aszalt gyümölcs, cukormentes, cukrot nem tartalmaz, tartósítószer-mentes, tartósítószert nem tartalmaz, adalékmentes, adalékanyagot nem tartalmaz, gyümölcstartalom,  Vásárosnamény lekvár, Gergelyiugornya lekvár, naményi lekvár, receptek, gasztronómia, kulináris, sütés, főzés, sütés-főzés, gyümölcslekvár, üstben főtt szilvalekvár, egészséges, házi lekvár,   sárgabaracklekvár, kajszi, kajszibarack, kajszibaracklekvár, fahéjas almalekvár, feketeszeder, fűszeres meggylekvár, rumos-fűszeres meggylekvár, hecsedli, hecsedlilekvár, lekvár receptek, nemtudom szilva,  besztercei szilva, sárgabarack, hozzáadott cukrot nem tartalmaz, lekvár cukor nélkül, cukor nélküli lekvár  Valóban gyümölcs! Receptek Fruit de Bereg lekvárokkal TEPERTŐS POGÁCSA ÉS SZILVALEKVÁROS BUKTA  Hozzávalók: 0.5 kg liszt, 35 dkg darált tepertő, 3 dkg élesztő, 2-3 dl tej, 1 tojás, 1 teáskanál  cukor, só Elkészítés: Az élesztőt 1 dl langyos tejben a cukorral megfuttatjuk, majd a liszthez öntjük.  Hozzátesszük a tojást, majd összegyúrjuk annyi langyos tejjel, amennyit a liszt felvesz.  Hozzákeverjük a darált tepertőt és a sót, majd egyenletesre gyúrjuk. Tálban, lefedve, meleg  helyen 40-60 percig kelesztjük. Amikor megkelt, egy részét ujjnyi vékonyra nyújtjuk és  pogácsákat szaggatunk belőle, melyek tetejét késsel rácsszerűen bevagdossuk. A tészta másik  részéből készül a szilvalekváros bukta. A fél centisre kinyújtott tésztát kb. 8x8 centis  négyzetekre vágjuk, melyek közepébe szilvalekvárt adagolunk. Félbehajtva és lenyomkodva a  széleket buktát formázunk vagy a sarkától indulva kifliket csavarunk belőlük. A pogácsák és a  bukták vagy kiflik tetejét megkenjük tojással, majd kivajazott tepsiben, magas hőmérsékleten  pirosra sütjük.  Hungaro-Jam Kft. Minden jog fenntartva Oldaltérkép