lekvár, szilvalekvár, valódi, természetes, hagyományos, gyümölcs, Fruit de Bereg, egészség, ínyenc, natúr, házi, beregi, szatmár-beregi, szatmári szilvalekvár, szatmár-beregi szilvalekvár, beregi szilvalekvár,   beregi lekvár, valóban gyümölcs, baracklekvár, almalekvár, szederlekvár, meggylekvár, csipkebogyólekvár, somlekvár, lekvárfőzés, recept, szilva, barack, alma, szeder, meggy, csipkebogyó, som, méz,  akácméz, dió, dióbél, aszalt gyümölcs, cukormentes, cukrot nem tartalmaz, tartósítószer-mentes, tartósítószert nem tartalmaz, adalékmentes, adalékanyagot nem tartalmaz, gyümölcstartalom,  Vásárosnamény lekvár, Gergelyiugornya lekvár, naményi lekvár, receptek, gasztronómia, kulináris, sütés, főzés, sütés-főzés, gyümölcslekvár, üstben főtt szilvalekvár, egészséges, házi lekvár,   sárgabaracklekvár, kajszi, kajszibarack, kajszibaracklekvár, fahéjas almalekvár, feketeszeder, fűszeres meggylekvár, rumos-fűszeres meggylekvár, hecsedli, hecsedlilekvár, lekvár receptek, nemtudom szilva,  besztercei szilva, sárgabarack, hozzáadott cukrot nem tartalmaz, lekvár cukor nélkül, cukor nélküli lekvár  Valóban gyümölcs! EZ NAGYON KEMÉNY!    Mit tegyünk, ha a szilvalekvár már túl "öreg", azaz sűrűre száradt? Mert bizony a valóban  jól készített szatmár-beregi szilvalekvár fekete és sűrű, olyannyira, hogy (…)  (...) éppen csak kenhető. Ha pedig sokat nyitogatjuk az üveget, de mégsem faljuk fel azonnal a  tartalmát, esetleg hagyományos módon, cserépszilkében tároljuk a lekvárt, akkor  előfordulhat, hogy nagyon megkeményedik.  Jó hír, hogy ekkor sem kell kárba vesznie. A nagyon megkeményedett szilvalekvárt fel  lehet darabolni és elrágcsálni - az élmény pont olyan lesz, mintha aszalt szilvát ennénk.  A kevésbé sűrűre száradt szilvalekvárt pedig némi meleg vízzel vissza lehet hígítani, hogy  újra kenhető legyen. Ha sütéshez-főzéshez kell a lágyabb lekvár, langyos tejjel is hígítható -  ahogy errefelé mondják: feltörhető - a kívánt mennyiség. De mindig csak annyit hígítsunk  vissza, amennyit azonnal elhasználunk!  Akár "feltört" régi lekvárról van azonban szó, akár frissen nyitott üvegről, az biztos, hogy  derelye, lekváros papucs készítésekor nem érdemes kiskanállal próbálkozni. Viszont kiválóan  adagolható a szilvalekvár egy evőkanál és egy kés segítségével: a kanállal merítünk a  lekvárosüvegből, és a késsel szedegetjük le róla a szükséges kisebb adagokat.  Ezzel a szilvalekvárral bátran süthet-főzhet bárki, hiszen sűrű és sütésálló: nem folyik  ki a derelyéből, gombócból, lekváros kifliből, és nem ég oda a tepsiben. S mindezt mindenféle  "sütésálló adalékok" nélkül tudja!   Hungaro-Jam Kft. Minden jog fenntartva Oldaltérkép